Cosil (impregneer)

Algemeen 

Cosil WMI-30 is een milieu vriendelijk hydrofobeermiddel op waterbasis speciaal ontwikkeld voor het impregneren van minerale ondergronden waardoor deze niet zuigend en waterafstotend worden.

Cosil WMI-30 beperkt daardoor;

  • Regendoorslag
  • Vorstschade
  • Zoutuitslag
  • Schimmel– en algengroei
  • Vervuiling van de gevel
  • Aantasting van de behandelde materiaal door agressieve stoffen in de atmosfeer.

Cosil WMI-30 is een kleurloos hydrofoberingsmiddel dat is ontwikkeld om zowel neutrale als sterk alkalische bouwstoffen te beschermen tegen vochtdoorslag. Doordat Cosil WMI-30 vrij van solventen is heeft het een milieuvriendelijk karakter.

Toepassing

Cosil WMI-30 is een hydrofobeermiddel voor het waterafstotend maken van poreuze en halfporeuze ondergronden zoals baksteen (metselwerk), kalkzandsteen, natuursteen en minerale mortels etc.

Gebruiksaanwijzing

Cosil WMI-30 wordt gebruiksklaar geleverd. Cosil WMI-30 aanbrengen met lagedruk flow-methode, nat in nat zonder werkonderbreking. Grote scheuren (> 0,3 mm breedte) moeten voor de impregnering gedicht worden. De beste methode van aanbrengen is door middel van vloeien, niet vernevelen. Men laat Cosil WMI-30 zo lang op het te behandelen plaats vloeien totdat het impregneer middel niet meer opgenomen wordt, maar ca 20 cm wegloopt. Dan gaat men langzaam verder. Steeds voor een goede overlapping zorgen. Omliggende materialen zoals kozijnen, ramen en planten afschermen tijdens applicatie.

Verbruik

Het verbruik is sterk afhankelijk van de te behandelen materialen. Het ligt tussen ca. 0,2 l/m2 (dichte mortel) en ca. 1,5 l/m2 (poreuze baksteen).

Applicatie gereedschappen

Cosil WMI-30 dient te worden aangebracht met behulp van het lage-druk apparatuur (lage druk met voorkoming van nevel). Na einde werkzaamheden de gebruikte gereedschappen direct spoelen met schoon water.

Afbeeldingen

Gevel behandeld met Cosil. 

Impregneer Cosil